Vizita privata a printului Charles in Transilvania ne poate deschide si noua, romanilor, ochii asupra frumusetilor probabil uitate sau necunoscute ale acestei tari.

In prima zi, dupa aterizarea in Romania, printul Charles a vizitat localitatea Saschiz din Transilvania. Reprezentantul Coroanei Britanice a fost atat de impresionat de mierea din aceasta zona, incat a comandat pe loc o suta de borcane, ce urmeaza sa fie trimise in Anglia.

Citeste si Guvernul va colabora cu Printul Charles pentru promovarea Carpatilor

In ultimii ani, printul Charles a vizitat localitatile Viscri, Saschiz si Valea Zalanului, declarand ca si-ar dori sa intalneasca si la britanici “sentimentul apartenentei, al identitatii” pe care l-a remarcat la locuitorii din Transilvania.

"Ceea ce este minunat in Transilvania este aceasta relatie unica dintre om si mediul inconjurator. Acest lucru lipseste din societatea noastra. Oamenii tanjesc dupa un anumit sentiment al apartenentei, al identitatii si al semnificatiilor", declara printul Charles al Marii Britanii, potrivit mediafax.ro.

Charles a vizitat, apoi, si Archita, pentru a vedea biserica fortificata, si localitatile Apold si Daia.

Satenii au, aproape fiecare, cate o amintire legata de el: unii i-au dat flori, altii l-au intalnit cutreierind padurile din jur ori i-au dat sa guste lapte de vaca muls in gospodariile lor
, scrie InCont.ro.

Pe Valea Zalanului, printul Charles a avut loc de o surpriza placuta, cand 120 de copii de la Filarmonica Vlahita au sustinut pentru acesta un concert. Copii au cantat aproape o jumatate de ora, apoi au dat pe rand mana cu Majestatea sa, care si-a facut fotografii cu ei.

De asemenea, printul a vizitat si cetatea fortificata din Prejmer (foto sus) si a fost incantat de cat de bine a fost conservata.

Urmariti un reportaj legat de vizita printului Charles la cetatea din Prejmer in video de mai jos.

Citeste si:
Schimbare bruscă de temperatură pe teritoriul României. Cod galben...
Schimbare bruscă de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.