Social 3 Iunie 2012 12:45
Guvernul elaboreaza o strategie impreuna cu Casa Regala a Angliei, mai exact cu reprezentantii Printului Charles, pentru promovarea turismului in Carpati.

Ministrul Eduard Hellvig a declarat ca la nivelul Secretariatului General al Guvernului (SGG) exista un secretariat tehnic care coordoneaza o strategie pentru dezvoltarea turismului in Carpati, in acest sens existand discutii, saptamana trecuta, cu consilierul Printului Charles, la sediul Ministerului Dezvoltarii, relateaza MEDIAFAX.

"Au fost discutii, se realizeaza o strategie la nivel guvernamental, inca o data s-a demonstrat ca nu trebuie sa inventam lucruri noi, ci trebuie sa utilizam ce exista ca resursa de dezvoltare si de promovare a Romaniei. (...) Vorbesc de turismul de nisa, de turismul cultural, de lucruri care exista aici - traditii, cultura, care ne stau la indemana si trebuie sa le utilizam in asa fel incat sa cream locuri de munca si plusvaloare in economia nationala", a spus Hellvig, care a adaugat ca ambele parti vor colabora foarte bine.

Ministrul a precizat ca parteneriatul vizeaza in primul rand de realizarea unei strategii coerente pentru promovarea Carpatilor, pe de o parte, iar pe de alta parte de initierea unor proiecte punctuale. Hellvig a aratat ca este posibil sa se intalneasca personal cu Printul Charles, pentru discutii, in aceasta vara.

"Din cate stiu, din discutiile avute cu consilierul Printului Charles, in luna iulie acesta va veni intr-o vizita privata in Romania, vom conveni, daca se impune si va exista timp, sa ne intalnim", a precizat ministrul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.