Softul pentru reteta electronica este functional inca de saptamana trecuta, insa reprezentantii CNAS nu stiu sa-l foloseasca si sa dea acces medicilor de familie in sistem.

"Retea electronica este functionala de saptamana trecuta. Am dovedit acest lucru prin simularile facute intr-o conferinta. Problema este a CNAS, care nu stie sa foloseasca softurile", a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, fostul director al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), dr. Dorin Ionescu.

Potrivit lui Ionescu, medicii de familie ar fi putut accesa softul de vineri, daca reprezentantii CNAS le-ar fi permis accesul la acesta.

"CNAS trebuia sa dea acces medicilor de familie la soft. Dar, daca nu au facut-o, nu inseamna ca soft-ul nu este functional, ci ca sunt oameni care nu stiu sa-l foloseasca", a mai spus Ionescu.

CNAS: Reteta electronica va fi functionala din iunie si obligatorie din iulie

Presedintele Asociatiei Medicilor de Familie, dr. Rodica Tanasescu, spune ca, vineri, nu erau facute modificarile la soft necesare pentru ca medicii sa poata utiliza aplicatia de eliberare e retetei electronice.

"Nu ne dorim sa facem un lucru in graba, numai asa, ca sa bifam ca l-am facut. Ne dorim ca atunci cand sistemul va intra in functiune, totul sa mearga bine. Pana acum, nu au fost facute modificarile la soft. Avem mari emotii cu Sistemul Informatic Unic Integrat", a mai spus Tanasescu.

Citeste si Reteta electronica: Intre termene limite si handicapuri


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.