Medicii pot prescrie, din iunie, retete in sistem electronic, acest program urmand sa devina obligatoriu incepand cu 1 iulie, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, directorul general al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), dr. Dorin Ionescu.

"Sistemul privind prescrierea electronica a retetelor este pregatit sa intre in functiune la 1 iunie. Astfel, medicii ar putea prescrie retetele in acest sistem incepand cu acesta zi, dar nu vor fi obligati. Este nevoie de o pregaire in acest sens", a explicat Dorin Ionescu, citat de MEDIAFAX.

Directorul general al CNAS a mai spus ca, incepand din 1 iulie, medicii vor fi obligati sa prescrie retetele in sistem electronic.

"Din 1 iulie, insa, medicii vor fi obligati sa prescrie retetele in sistem electromic. Totusi, timp de cateva luni, prescrierea electronica va functiona in paralel cu cea clasica, pana la sfarsitul anului", a adaugat Ionescu.

Reteta electronica va face parte dintr-o platforma integrata complexa intitulata "Platforma informatica a asigurarilor de sanatate - PIAS". Principalele beneficii ale acestei platforme vizeaza administrarea informatica unitara si managementul deciziilor, cresterea performantelor in acordarea serviciilor, facilitarea raportarii si decontarii acestora, dar si monitorizarea si controlul utilizarii fondurilor.

Medicii de familie spun ca prescrierea electronica va reduce birocratia si "maldarul de hartii pe care erau obligati sa le completeze".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.