Presedintele Colegiului Medicilor, Vasile Astarastoae, a declarat la Targu-Mures ca medicii sunt pregatiti sa isi dea demisia in masa daca Guvernul nu le mareste salariul in perioada imediat urmatoare.

„Solicitarea noastra este ca venitul minim al unui medic rezident sa fie de trei ori venitul mediu pe economie. Daca Guvernul actual nu ia in discutie acest lucru, atunci s-ar putea ca actiunile noastre sa continue si sa va aflati in fata unor demisii in bloc a medicilor din Romania", a declarat Astarastoaie, citat de jurnalul.ro.

Sistemul sanitar romanesc, REPETENTUL Europei

Presedintele Colegiului Medicilor a mai precizat ca pana in luna septembrie medicii vor trebui sa aiba un grafic al majorarii clar conturat si o promisiune ferma din partea celor responsabili.

Astarastoaie a explicat ca nu este nevoie ca toti cei 43.000 de medici care lucreaza in Romania sa-si dea demisia. Avand in vedere cat de mult sufera sistemul din cauza lipsei de personal, este suficient ca 6.000 sa demisioneze sau sa intre in concediu fara plata.

De exemplu, a sustinut Astarastoaie, in acest moment exista 634 de medici anestezisti, iar daca 300 dintre ei demisioneaza, sistemul sanitar va fi blocat.

Citeste si: Exodul medicilor romani: In cinci ani am pierdut peste 11 mii de doctori


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.