Institutul de Endocrinologie "C.I. Parhon" din Capitala va primi iod radioactiv dupa 1 mai, astfel ca pacientii pot continua tratamentele conform programarilor.

Firma Fidelio a obtinut deja avizele pentru punerea pe piata a iodului radioactiv, atat de la Agentia Nationala a Medicamentului, cat si de la Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN), a spus profesorul Constantin Dumitrache, de la Institutul "C.I. Parhon".

El a precizat ca, pentru prima data, cele doua institutii s-au mobilizat urgent, astfel ca bolnavii pot continua din luna mai tratamentele, conform programarilor facute, relateaza MEDIAFAX.

Medicii Institutului de Endocrinologie "C.I. Parhon" din Capitala le-au administrat pacientilor, luni, ultimele doze de iod radioactiv, din cauza problemelor de autorizare pe care le avea furnizorul acestui produs.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.