Fetitele care s-au nascut lipite in zona ficatului in luna decembrie, anul trecut, au murit la distanta de o zi una de cealalta.

Una dintre siamezele internate din 26 decembrie 2011 la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitala a incetat din viata marti la pranz, iar cealalta a fost operata de urgenta pentru separare, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, medicul Raluca Alexandru, purtatorul de cuvant al Spitalului "Grigore Alexandrescu".

Ea a precizat ca siamezele nu au avut o evolutie favorabila nicio clipa de la internarea lor, din cauza malformatiilor, relateaza MEDIAFAX.

Doctorul Orlando Marinescu a spus ca echipa medicala a incercat sa faca tot posibilul pentru a salva viata celei de-a doua siameze, insa din cauza multiplelor malformatii, a insuficientei hepatice, aceasta a decedat in noaptea de marti spre miercuri.

El a precizat ca a discutat cu colegi straini care au operat astfel de cazuri, iar sfatul acestora a fost ca in situatia in care o siameza a decedat, sa se faca separarea daca starea de sanatate a celeilalte este buna.

Echipa medicala a decis sa incerce sa o salveze pe fetita, insa, din pacate, suferintele hepatice grave si malformatiile marilor vase nu au permis o evolutie favorabila, a mai spus medicul Marinescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.