Mai multe rauri din sudul si din estul tarii si-au marit debitele in ultimele zile, iar meteorologii avertizeaza ca ploile vor persista pana miercuri.

Jumatatea de est a tarii va ramane sub dominatia ploilor, desi temperaturile continua sa fie ridicate pentru aceasta perioada, scrie evz.ro.

Marti, se vor inregistra ploi in Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia si Banat. Se pare ca doar Transilvania ar putea fi scutita, unde cerul va fi predominant noros. Minimele vor fi intre 2 si 12 grade, iar maximele intre 10 si 20 de grade Celsius.

Miercuri va continua sa ploua in Moldova, Dobrogea si Muntenia. Temperaturile scad usor, maxima fiind de 19 grade.

Ca urmare a conditiilor meteorologice din weekend, mai multe rauri din sudul si din estul tarii si-au marit debitele in ultimele zile, hidrologii instituind o avertizare de cod galben in bazinele:
- Timis - judetul Caras Severin,
- Barzava - judetul Caras Severin si Timis,
- Moravita - judetul Timis,
- Caras - judetul Caras Severin,
- Nera - judetul Caras Severin,
- Cerna - judetul Caras Severin,
- Bazinul superior al Prahovei si unii afluenti ai Buzaului.

Avertizarea expira luni, dar riscul inundatiilor ramane. In judetul Suceava, pe DN17A, doua poduri situate pe tronsonul Paltinu – Vatra Moldovitei – Ciumarna au fost afectate, saptamana trecuta, de cresterea debitului raurilor pe care le traverseaza. A fost restrictionata circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone.

De asemenea, 4000 de oameni din comunele Spulber si Nereju din judetul Vrancea sunt izolati dupa ce DJ 205 s-a surpat, relateaza adevarul.ro. Drumul s-a surpat pe o portiune de 50 de metri din cauza ploilor abundente care au cazut in judet in ultimele zile.

Citeste si: Cum se circula in a doua zi de Paste?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.