La inceputul zilei de luni, Politia Rutiera informeaza ca traficul este scazut dar se asteapta ca incepand cu ora 12:00, traficul sa se intensifice.

[UPDATE, 14:04] Trafic deviat pe DN1

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca in judetul Brasov, incepand cu ora 14:00, s-a luat masura devierii traficului rutier de pe DN1, dinspre Brasov catre Valea Prahovei, pe DN1A Sacele – Cheia – Ploiesti, in vederea evitarii ambuteiajelor pe raza statiunilor montane.

Pe DN1, din cauza trecerilor pentru pietoni folosite intens, s-au format coloane de autovehicule la intrarea in Busteni dinspre Azuga. Totodata, se circula ingreunat la iesirea din Sinaia catre Comarnic, din cauza deteriorarii suprafetei carosabile pe un pod, loc in care conducatorii auto incetinesc.

Dispeceratul de monitorizare a traficului de la Barcanesti, judetul Prahova, a inregistrat joi, vineri, sambata si duminica pe DN1, pe sensul de mers Bucuresti – Ploiesti, 74.091 de autovehicule, cu 1.800 mai multe decat saptamana trecuta.

Cu exceptia zilelor de joi si vineri, cand traficul a fost mai intens, sambata si duminica prin dreptul camerelor de supraveghere au trecut mai putine autovehicule decat in urma cu o saptamana.

Avand in vedere faptul ca Administratia Nationala de Meteorologie a prognozat pentru astazi vreme in general instabila, este de asteptat ca cei mai multi turisti sa plece catre casa in jurul orei 12:00, cand se va circula in coloana mai ales la Busteni si Comarnic.

De aceea, le recomandam automobilistilor care dinspre Brasov se indreapta spre Ploiesti sa urmeze ruta alternativa DN1A Sacele – Cheia – Valenii de Munte.

Spre seara, traficul rutier se va intensifica si pe celelalte drumuri care duc catre Bucuresti, in special pe DN6 Alexandria – Bucuresti si pe autostrada A1 Pitesti – Bucuresti.

Pe DN6, cele mai mari probleme apar, de regula, pe tronsonul Ghimpati – Mihailesti, alcatuit din cate o banda pe fiecare sens de mers, motiv pentru care le recomandam conducatorilor auto sa nu se angajeze in depasirea coloanelor de masini. De asemenea, se impune marirea distantei in mers intre autovehicule.

Citeste si:
Despre industria producatore de mașini
Despre industria producatore...

Restrictii de trafic instituite recent

-in judetul Mehedinti, doua blocuri de stanca au cazut pe DN67D, la kilometrul 75+090 si au blocat sensul de mers Baile Herculane – Baia de Arama. Se circula pe cealalta banda, alternativ, fara a fi afectata fluenta circulatiei, traficul rutier pe acest drum fiind redus.

-in judetul Valcea, in seara zilei de 13 aprilie s-a produs o tasare a suprafetei carosabile pe DN7CC (Centura Calimanesti), la kilometrul 2+400. Se circula pe o banda, alternativ.

-in judetul Suceava, pe DN17A, doua poduri situate pe tronsonul Paltinu – Vatra Moldovitei – Ciumarna au fost afectate, saptamana trecuta, de cresterea debitului raurilor pe care le traverseaza. A fost restrictionata circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone. Ruta ocolitoare pentru traficul greu catre vama Siret este DN17 Campulung Moldovenesc – Suceava, DN2 Suceava – Siret.

Citeste si:
Cu ce te poți deplasa eficient într-un oraș aglomerat: Top 5...
Cu ce te poți deplasa...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.