Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atanasoaei a trimis Senatului propunerile de modificare a legii cainilor fara stapan.

Una dintre principalele modificari a fost inlaturarea articolului care prevedea eutanasierea cainilor comunitari care nu sunt revendicati dupa o periaoda de timp. Acest articol fusese declarat neconstitutional de catre Curtea Constitutionala a Romaniei.

Cainii cazati in adaposturi ar putea fi eutanasiati doar daca sunt diagnosticati cu boli grave, transmisibile la om, boli incurabile sau sunt agresivi, potrivit propunerii de modificare a articolului din Legea cainilor fara stapan adusa de Prefectura Capitalei, dupa decizia Curtii Constitutionale, relateaza MEDIAFAX.

In schimb, toti cainii vor trebui cazati in adaposturi, care din pacate, nu exista. Prefectul Capitalei a aratat ca ramane ca o solutie primordiala "sterilizarea masiva a tuturor cainilor de rasa comuna cu sau fara stapan, dar si aplicarea de microcipuri acestor animale".

Romania: 19 milioane de locuitori si 150.000 de maidanezi

Atanasoaei recunoaste ca aceasta lege nu va putea fi respectata, daca va fi adoptata.

„Desigur, aceste masuri implica eforturi bugetare semnificative. La Bucuresti doar, la un numar de cca 40.000 de caini si la un cost de intretinere de 375 lei/caine/luna, bugetul va trebui sa aloce suma de 41.860.000 euro anual (....) nu cred ca vreun primar si nici Primarul General vor aloca aceasta suma, decat daca renunta la alte proiecte".

Citeste si:
[VIDEO] Prigoana: In 6 luni, rezolv problema maidanezilor din Capitala


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.