O echipa a liceului din Voluntari a castigat cea mai mare competitie de robotica din Europa Centrala si de Est.

Alaturi de echipa Olandei, castigatoarea competitiei in Europa de Vest, elevii romani s-au calificat la Campionatul Mondial ce se va desfasura intre 24-28 aprilie la St. Louis, Missouri, SUA.

George Pandaru, Robert Ilie, Mihai Ionescu, Marius Velicu si Andreea Radu sunt cei cinci elevi ai Grupului Scolar Nicolae Balcescu din Voluntari care, spre surprinderea tuturor, au castigat First Tech Challenge, o competitie dedicata liceenilor, la care au participat 13 echipe din mai multe tari europene, scrie jurnalul.ro.

"Nu se astepta nimeni sa castigam, ceilalti aveau experienta, suport logistic, dar nu au avut motivatie. Noi am vrut sa aratam ca putem”, povestesc elevii.

Victoria este cu atat mai neasteptata incat participarea Romaniei la aceasta competitie reprezinta o premiera.

"Noi am avut un robotel foarte simplu si functional, nu am facut ceva complicat care sa dea gres, sa nu mai avem timp sa punctam. Alte echipe au incercat sa faca lucruri complexe, unii chiar au reusit, dar nu au avut timpul necesar sa puncteze in cele doua minute alocate ”, povesteste George.

Pentru etapa urmatoare din SUA, Institutia a reusit sa stranga din sponsorizari o parte din suma totala, de 30 de mii de dolari, necesara pentru deplasarea echipei dar inca mai are nevoie de 7500 de dolari pentru a le putea asigura copiilor deplasarea, dar si costurile imbunatatirii proiectului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.