Social 18 Martie 2012 17:35
Presedintele Traian Basescu a promulgat, vineri, Legea privind desfasurarea activitatii de picnic.

Legea a fost adoptata pe 21 februarie de Camera Deputatilor, principala prevedere fiind ca este interzisa organizarea picnicurilor in alte zone decat cele special amenajate dotate cu facilitati si utilitati, relateaza mediafax.ro.

Legea picnicului a trecut de Camera Deputatilor

Proiectul defineste picnicul ca "orice activitate de recreere desfasurata in zone de afluenta publica consacrate pe domeniul public sau privat al statului si/sau al unitatilor administrativ- teritoriale de una sau mai multe persoane si care presupune consumul de bauturi si/sau alimente precum si dupa caz aprinderea sau nu a focului".

Picnicurile se vor organiza in zonele special amenajate care vor fi dotate cu utilitati si facilitati pentru aceasta activitate si in care aprinderea focului este permisa. Persoanele care merg la picnic sunt obligate sa pastreze linistea si sa nu deranjeze comunitatile locale, sa arunce deseurile doar in locurile special amenajate, sa lase locul curat si nealterat, sa respecte bunele moravuri.

La 3 zile dupa ce legea va fi publicata in Monitorul Oficial, aceasta va intra in vigoare. Persoanele care nu se conformeaza legii pot primi amenzi de pana la 5.000 de lei pentru iesirile la iarba verde in alte zone decat cele special amenajate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.