Social22 Februarie 2012

Lectura de un minut

Proiectul adoptat fara opozitie prevede amenzi intre 100 si 5.000 de lei pentru organizarea de picnicuri in conditii neregulamentare.

Camera Deputatilor a adoptat, marti, in absenta opozitiei, un proiect care prevede ca este interzisa organizarea picnicurilor in alte zone decat cele special amenajate dotate cu facilitati si utilitati, nerespectarea acestor prevederi fiind pedepsita cu amenzi intre 100 si 5.000 de lei, relateaza MEDIAFAX.

Proiectul prevede ca activitatea de picnic este "orice activitate de recreere desfasurata in zone de afluenta publica consacrate pe domeniul public sau privat al statului si/sau al unitatilor administrativ - teritoriale de una sau mai multe persoane si care presupune consumul de bauturi si/sau alimente precum si dupa caz aprinderea sau nu a focului".

Picnicurile se vor organiza in zonele special amenajate care vor fi dotate cu utilitati si facilitati pentru aceasta activitate si in care aprinderea focului este permisa. Persoanele care merg la picnic sunt obligate sa pastreze linistea si sa nu deranjeze comunitatile locale, sa arunce deseurile doar in locurile special amenajate, sa lase locul curat si nealterat, sa respecte bunele moravuri.

Nerespectarea prevederilor acestei legi se va pedepsi cu amenzi cuprinse intre 100 si 5.000 de lei. Camera Deputatilor a adoptat proiectul cu 155 de voturi "pentru" si 10 abtineri. Proiectul de lege a fost adoptat de Senat, iar Camera Deputatilor este decizionala.

Citeste si:
Parlamentarii își reiau activitatea, în plina pandemie de coronavirus
Parlamentarii își reiau...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.