Sorin Oprescu a promis ca va termina Arena Bucurestilor pana in 2012. Proiectul a ramas pe hartie, dar s-au alocat bani de la buget pentru consultanta.

In propunerea de buget pentru acest an insa, Primaria Capitalei a alocat un milion de lei pentru “Consultanta și studii Arena Bucurestilor”. Este un prim pas spre realizarea proiectului de 50 milioane euro.

“Anul acesta vom face studiile pentru acest proiect. De asemenea, vom cauta si un partener privat impreuna cu care sa putem construi Arena”, a precizat pentru b365.ro, Bogdan Hreapca, directorul general al Directiei de Investitii din cadrul Primariei Capitalei.

Ce se stie despre Arena Bucurestilor?

- se va construi in Parcul Tineretului;
- sala va avea 16.000 de locuri + amfiteatru in aer liber cu 4.000 de locuri;
- parcarea va avea locuri pentru 1.000 de masini;
- o solutie ecologica de construire, care nu afecteaza spatiul verde;
- cladirea va fi practic ingropata in teren, iar pe acoperis va fi amenajat spațiu verde;
- proiectul va fi realizat in parteneriat public-privat si va dura 24 de luni.

Mai exista un proiect numit Arena Bucurestilor, care apartine Ministerului Turismului, si se va construi in sectorul 2.

“Sa dea Dumnezeu sa faca, si ei sunt cetateni ai acestui oras. Vom avea doua sali polivalente. Problema mea este sa nu puna piedici in a se poate face ceva pentru dezvoltarea orasului”, spunea Sorin Oprescu, cu referire la proiectul Elenei Udrea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.