Afla cum se manifesta intoleranta la anumite alimente si care sunt "suspectii obisnuiti".

Un studiu realizat de York Test pe un numar de 800 de subiecti arata ca 8 din 10 romani sufera de intoleranta alimentara. Drojdia, ouale si laptele sunt cei mai comuni alergeni. De exemplu, trei din patru copii nu asimileaza corespunzator laptele de vaca si albusul de ou.

Simptome ale intolerantei alimentare
- balonari,
- tulburari de tranzit,
- eruptii cutanate.

Piata alimentelor a fost invadata de hrana procesata si modificata la nivelul genetic. De aceea, intoleranta alimetnara este mai raspandita astazi decat in urma cu 50 de ani. O persoana are, in medie, patru alergii alimentare.

Dr. Ionut Stefan a explicat ca in cazul in care apare o intoleranta la un anumit aliment acesta trebuie scos din alimentatie o vreme, dupa care se reintroduce treptat in cantitati mai mici.

"Dupa trei luni, simptomatologia digestiva se imbunatateste in proportie de 80%. Trei din patru copii sunt intoleranti la laptele de vaca, iar in aceasta situatie acesta trebuie inlocuit cu laptele de capra sau de oaie", a adaugat medicul, pentru evz.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.