Social 14 Martie 2012 09:25
Madalin Voicu isi spune parerea despre hotararea Guvernului de a infiinta un liceu in Capitala cu predare in limba romani.

Anuntul privind infiintarea unui liceu pentru romi a fost lansat pentru a dilua subiectul de la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Targu Mures, a declarat marti, pentru MEDIAFAX, deputatul Madalin Voicu.

Politicianul de etnie roma, Madalin Voicu, a precizat ca romii nu vor sa fie separati de majoritari, ci vor sa fie integrati. El considera ca informatia a fost expusa gresit, in opinia sa nefiind vorba de un liceu la care sa invete doar romii sau in care sa se vorbeasca numai limba romani.

"Mi se pare o aberatie! E clar ca acolo poate fi vorba doar peste cativa ani de o institutie de invatamant. Nu poti sa faci peste noapte, intr-o cazarma ca acolo, o scoala, un liceu sau o universitate. E o smecherie combinata cu oferta lui Gabi Oprea (ministrul Apararii-n.r.). Vor sa mai compare minoritatile intre ele (...), dar romii nu vor sa fie separati de majoritari, vor sa fie integrati, nu izolati", a declarat Madalin Voicu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.