Social 13 Martie 2012 11:32
Guvernul va decide infiintarea unui liceu cu linie de predare in limba romani, liceu care va functiona intr-o cladire a unei cazarme dezafectate din sectorul 5 si va oferi zilnic elevilor romi cel putin o masa calda.

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a afirmat, in sedinta de marti a Executivului, ca infiintarea liceului reprezinta initiativa deputatatilor din grupul minoritatilor nationale Varujan Pambuccian si Nicolae Paun si a intrunit consensul coalitiei, relateaza MEDIAFAX.

"Vom putea, in fine, oferi comunitatilor de romi posibilitatea de a-si educa copiii intr-un liceu care sa aiba si linie de predare in limba romani. Este un gest foarte bun si va rog sa il puneti in balanta cu eforturile Guvernului de a acomoda puncte de vedere nu diferite, ci puncte de vedere aproapre similare, care merg catre ceea ce asteptam cu totii : o societate civilizata si construita european", a spus Ungureanu.

Deputatul Varujan Pambuccian a precizat ca infiintarea liceului are drept scop scaderea abandonului scolar in randul elevilor romi si insertia lor sociala.

Predarea in cadrul liceului, a mai spus Pambuccian, va fi realizata exclusiv in limba romana, dar elevii vor urma totodata cursuri de limba si civilizatie romani. Liceul va asigura elevilor, de asemenea, cel putin o masa calda, cel mai probabil pranzul.

Citeste si Parerea romanilor despre romi se imbunatateste


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.