Soferii vor putea contesta amenzile de circulatie la judecatoria de pe raza localitatii unde domiciliaza, conform unui proiect al Senatului.

In prezent, contestarea proceselor verbale de contraventie se putea face numai la judecatoria de pe raza localitatii unde a fost constatata contraventia.

Senatorii Puterii din Comisia pentru administratie publica au intocmit, marti, un raport de admitere cu amendamente pentru propunerea legislativa care modifica Codul Rutier, in sensul ca cetatenii cu domiciliul stabil pe teritoriul Romaniei vor putea contesta amenzile de circulatie la judecatoria de pe raza localitatii unde domiciliaza, relateaza hotnews.ro.

Noul Cod Rutier, dusmanul soferilor agresivi

Presedintele Comisiei pentru administratie din Senat, Marius Necula (PDL), a declarat ca aproximativ 90% dintre procesele in care participantii la trafic contesta amenzile care le-au fost aplicate de catre agentii de circulatie sunt castigate de Politia Romana, "ramanand sanse mici ca cetateanul sa poata castiga in instanta".

Potrivit propunerii de lege, cetatenii vor avea la dispozitie 15 zile pentru a contesta amenda primita. Legea are un caracter ordinar, iar Senatul este prima Camera sesizata in acest caz.

Noul Cod Rutier: Permis de conducere de la 17 ani


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.