Completarea rubricii legate de religia copilului pe formularul de inscriere in clasa I si in clasa pregatitoare, care a fost contestata de mai multi parinti, este optionala, au declarat, reprezentantii Ministerului Educatiei.

In functie de cati parinti declara religia copilului in formularele de inscriere, Ministrul Educatiei va stii cate cadre didactice sa atribuie pentru orele de religie, care fac parte din programa obligatorie a clasei pregatitoare, relateaza realitatea.net.

Mai multi parinti au sesizat Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR) cu privire la faptul ca, prin formularul de inscriere in clasa pregatitoare si in clasa I, Ministerul Educatiei ar colecta ilegal date privind afilierea religioasa a copiilor.

Asociatia a solicitat ministrului Educatiei, Catalin Baba, eliminarea rubricii "religie" din formularul de inscriere, sanctionarea celor care au decis introducerea rubricii in formular si transmiterea de instructiuni clare catre scoli privind inscrierea copiilor la orele de religie doar cu acordul explicit al parintilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.