Elevii care vor intra la toamna in clasa pregatitoare vor avea de studiat opt materii obligatorii plus o materie optionala. Afla care sunt acestea.

Ministerul Educatiei a lansat in dezbatere publica pachetul curricular pentru clasa pregatitoare.

Comunicare, matematica si explorarea mediului, muzica si miscare, educatie pentru societate, educatie fizica si sport, dezvoltare personala, arte vizuale si lucru manual si religie sunt materiile obligatorii. Pentru materia optionala, copiii pot sa invete tehnologii de informare si comunicare (TIC).

Citeste descrierea detaliata a materiilor clasei pregatitoare in pachetul curricular publicat pe site-ul Ministerului Educatiei.

Justitia, de partea Educatiei: Clasa pregatitoare este legala

Spre deosebire de gradinita, la clasa pregatitoare prezenta va fi obligatorie, copiii vor petrece patru ore pe zi la scoala, se vor pune absente, iar copiii vor invata jucandu-se si nu vor primi note.

Luni, 5 martie, ar trebui sa inceapa inscrierile in clasa I si clasa pregatitoare, dar foarte multi parinti in continuare sunt confuzi in privinta procedurilor sau pur si simplu nu sunt de acord cu introducerea unei clase pregatitoare.

Citeste si:
Unde iti poti inscrie copilul pentru primul an de scoala?

Parinti, pregatiti-va pentru "clasa pregatitoare"!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.