Din 576 de mostre recoltate in perioada 2007-2011, 242 nu respectau cel putin un parametru de calitate. Asta inseamna un procent de 42% de carne care se fla pe piata, fara a se conforma standardelor regulamentare, relateaza evz.ro.
"In perioada 2007-2011, ANPC a desfasurat la nivel national un numar de sase actiuni tematice de control privind calitatea, etichetarea si modul de comercializare a produselor din carne. Au fost verificati un numar de circa 3.600 operatori economici, constatandu-se incalcari ale prevederilor legale din domeniul protectiei consumatorilor la peste 80% dintre acestia", a aratat Corina Neculcea, consilierul personal al presedintelui ANPC.
Neregularitati:
- neincadrarea in proportia minima de proteine, in proportia maxima de grasime, in proportia maxima de umiditate;
- depasirea proportiei maxime impuse de 4% la parametrul amidon;
- prezenta amidonului in compozitia unor sortimente unde nu este permisa utilizarea acestui ingredient (ex. salam de vara etc.).
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
She's Next: femeile adună mai ușor oameni. Cum se aplică asta în antreprenoriat?
Sursa: start-up.ro
-
Cora devine Carrefour: până la începutul lunii mai toate hipermarketurile vor...
Sursa: retail.ro
-
Analiză Clean Recycle: numărul deșeurilor de ambalaje, în creștere de sărbători
Sursa: green.start-up.ro
-
Creștere de 40% a portofoliului Ecofinance România
Sursa: futurebanking.ro
-
De ce te lasă Dumnezeu să urli de durere?
Sursa: garbo.ro
-
Oana Roman a reacționat după criticile aduse de Selly: Mă amuză foarte tare ...
Sursa: kudika.ro
-
Sondaj Libris: Când, unde, cât și de ce citesc românii. Ce buget alocă lunar...
Sursa: wall-street.ro