Parlamentarii s-au apucat din nou de treaba pentru a rezolva problema cainilor maidanezi, dupa ce Curtea Constitutionala a respins ultimul lor proiect de lege.

Conform noului proiect de lege, animalele comunitare nu vor mai putea fi relocate in apropierea blocurilor, iar comunitatea si autoritatile locale nu vor mai putea alege ce vor face cu maidanezii, relateaza evz.ro.

"Noua reglementare trebuie sa fie mai ferma, relocarea pare sa nu mai fie o solutie. Practic, raman doua variante: tinerea cainilor in adaposturi, pe perioada vietii lor, iar daca nu se poate face acest lucru si ei nu sunt adoptati, va trebui sa existe o alta solutie: eutanasierea, care sa fie ultima adoptata", a explicat prefectul Capitalei, Mihai Atanasoaei.

ONG-urile care doresc sa previna eutanasierea animalelor, vor trebui sa se implice real si chiar "material" in rezolvarea problemelor. Atanasoaei a declarat ca nu e de ajuns sa se militeze la televizor pentru drepturile animalelor.

"Noua lege va spune: cainele se va tine in adapost sau se va da spre adopyie. Daca nu se pot aplica aceste variante, se va trece la eutanasiere", a subliniat Atanasoaei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.