Social 6 Martie 2012 10:20
Aproximativ 500 de mineri de la cele sapte expoatari din Valea Jiului protesteaza, marti dimineata, in fata Companiei Nationale a Huilei din Petrosani.

Este vorba despre vorb ortaci din schimbul intai de la minele Lonea, Petrila, Livezeni, Paroseni, Vulcan, Lupeni si Uricani care au refuzat sa intre in subteran, reclamand ca nu le sunt respectate drepturile, relateaza MEDIAFAX.

Minerii, imbracati in salopete de lucru, asteapta informatii de liderii lor de sindicat pentru a decide daca protestul lor se va incheia sau va continua pe tot parcursul zlei.

Ortacii sunt cei din schimbul intai care ar fi trebuit sa intre in subteran la ora 06.00, insa acestia au mers la Compania Nationala a Huilei, unde i-au inlocuit pe colegii lor din schimbul al patrulea, care de asemenea au intrerupt lucrul.

Minerii din Valea Jiului au declansat protestele luni dimineata, cand aproximativ 50 din cei 300 de mineri de la Lonea care lucrau in schimbul intai au refuzat sa intre in subteran. Ulterior, cateva sute de mineri de la exploatarile Paroseni, Vulcan si Lupeni s-au solidarizat cu colegii lor de la Lonea. In paralel, pe tot parcursul zilei de luni au existat discutii intre conducerea CNH, minister si sindicate pentru ca revendicarile minerilor sa fie solutionate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.