Social 5 Martie 2012 09:30
Aproximativ 50 din cei 300 de mineri de la Lonea care lucreaza, luni, in schimbul intai au refuzat sa intre in subteran, reclamand ca nu le sunt respectate drepturile.

"Aproximativ 50 dintre cei 300 de mineri care ar fi trebuit sa mearga schimbul I stau in sala de pontaj, nu au intrat in mina pentru ca nu le sunt respectate drepturile", a declarat, luni, liderul de sindicat de la Mina Lonea Tiberiu Cozma.

Potrivit acestuia, oamenii ii asteapta pe colegii lor din schimbul al doilea pentru a-i convinge sa nu intre in mina si sa plece la sediul Companiei Nationale a Huilei (CNH) pentru a cere explicatii conducerii companiei, relateaza MEDIAFAX.

Minerii reclama in principal nerespectarea unui memorandum aprobat de fostul ministru al Economiei Ion Ariton, in baza caruia sporul de periculozitate al ortacilor ar fi trebuit aliniat la legile actuale, iar grila de salarizare ar fi trebuit actualizata, ceea ce ar fi presupus o crestere a salariilor cu circa 10 la suta.

Memorandumul aprobat de ministrul Ariton nu a fost respectat si, in consecinta, actul aditional la contractul colectiv de munca semnat de mineri in baza acestui memorandum nu poate fi aplicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.