Directorul general al Institutului de Fizica a Pamantului a infirmat, partial, declaratia recenta a lui Gheorghe Marmureanu, conform careia anul acesta Romania va fi zguduita de un cutremur de pana la 7 grade.

"Cutremurele nu pot fi prevazute. Se fac doar studii statistice la care rezultatele dau ferestre de timp foarte mari. Din analizele pe care IPF le-a facut, pana in prezent, a reiesit ca cutremurele sunt ciclice, cum spune toata lumea. Nu pot sa spun nici ca va fi, nici ca nu va fi un cutremur de o anumita magnitudine!”, inmoaie Constantin Ionescu, seful IFP, afirmatiile socante ale predecesorului sau, citat de evz.ro.

  • Ionescu: "Nu putem spune daca va fi, sau nu, un cutremur semnificativ!”

Este cunoscut faptul ca, in Vrancea, o data la doi-trei ani, se produce un cutremur cu magnitudinea de cinci-sase grade pe scara Richter. "Ultimul cutremur de acest tip a fost pe cinci aprilie 2009, cu o magnitudine de 5,3 grade Richter!”, lamureste situatia Constantin Ionescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.