Social 5 Martie 2012 10:42
Profesorul Gheorghe Marmureanu, presedintele onorific al Institutului de Fizica a Pamanatului, avertizeaza ca in 2012 un cutremur major va zgudui Romania.

"Anul acesta, Romania ar putea fi zguduita de un cutremur cu o magnitudine cuprinsa intre 6 si 7 pe scara Richter'', a declarat duminica profesorul Gheorghe Marmureanu, citat de hotnews.ro.

Numai in Capitala sunt peste 272 de cladiri cu risc seismic 1, care, potrivit oficialilor din primaria Capitalei, prezinta un pericol de prabusire. [Citeste si: Seful IFP contrazice afirmatiile "zguduitoare" ale lui Marmureanu]

Mii de bucuresteni ar putea muri la un cutremur ca cel din `77

Printre aceste cladiri se numara si Aeroportul Baneasa, relateaza MEDIAFAX. Imobilele aeroportului Aurel Vlaicu din Baneasa, cu exceptia Terminalului de Aviatie Generala, modernizat, prezinta risc seismic si necesita lucrari de consolidare, a anuntat, luni, Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB).

Specialistii in rezistenta cladirilor ne asigura ca un cutremur mai mic de 7 nu este foarte periculos si nu are forta sa puna la pamant nici macar blocurile cu bulina.

35 de ani de la cel mai puternic cutremur din Capitala


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.