Social 1 Martie 2012 14:00
Ritli Ladislau, ministrul Sanatatii, si Lucian Duta, presedintele CNAS, au vorbit despre "artificialitatea crizei morfinei" la o conferinta de presa.

La Ministerul Sanatatii s-a desfasurat o conferinta de presa avand ca tema Programul national de oncologie. Au participat ministrul Ladislau Ritli, Vasile Cepoi, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, si Lucian Duta, presedintele Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate (CNSA).

Ministrul Ritli Ladislau a vorbit despre "criza falsa si artificiala" de opiacee administrate pe cale orala. Ministrul si-a motivat opinia declarand ca exista opiacee injectabile si alternative terapeutice la acest gen de medicamente, relateaza adevarul.ro.

Lucian Duta a cazut de acord cu ministrul ca a fost vorba de o criza artificiala din moment ce existau alternative.

Ministrul a adaugat ca singura culpa a companiei Mundipharma care a declansat aceasta situatie prin retragerea de pe piata, este ca nu si-a anuntat decizia in urma cu trei luni, pentru a da Ministerului Sanatatii timp de pregatire.

Citeste si: Morfina pentru romani, de la Guvern si de la Mundipharma


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.