Guvernul va continua procedurile de achizitie directa a morfinei chiar daca firma Mundipharma a adus, vineri, in tara un transport cu acest medicament.

Guvernul vrea sa constituie o rezerva proprie astfel incat sa nu mai depinda de o singura firma importatoare, sustine Executivul. In momentul cand s-a luat decizia de a se aloca 750.000 de lei pentru achizita de morfina, Guvernul stia de transportul planificat de catre Mundipharma, relateaza MEDIAFAX.

"Era in curs acest transport, stiam de acest transport, dar Guvernul nu avea nicio garantie si nicio certitudine ca, vineri, urma sa ajunga (transportul cu morfina-n.r.)", a explicat Dan Suciu, purtatorul de cuvant al Guvernului.

Potrivit acestuia, morfina nu va fi achizitionata prin licitatie publica, ci in mod direct, chiar daca varful de criza pentru acest medicament a trecut.

"Este o procedura declansata care este in interesul pacientilor si nu vrem sa mai ajungem niciodata in aceasta situatie (lipsa morfinei-n.r.). In momentul acesta, vom avea propria rezerva de substanta care a fost problematica si nu mai depindem de capacitatea unei firme de a-si controla transportul", a spus purtatorul de cuvant.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.