Petrecerea care a dat intregii lumi o serioasa durere de cap. Cauza si remediul Crizei Financiare.

Cine plange chiar in acest moment, in drum spre banca, mainile sus! Ia te uita ce padure crepusculara de falange demoralizate. Lasati-le jos, in buzunare de exemplu, veti gasi locul de un calm desavarsit, avand in vedere vaporizarea banilor din ultimii ani.
Sa ne aruncam pentru o scurta baie, stilul fluturele ametit, in gigantul pahar cu lichid inflamabil, suc de mere si gheata pisata, cliseul predictibil “trezeste-te si plangi” in dimineata cu deficit Zimbabwean de buna dispozitie. E inutil sa tragem la sorti cine a sorbit toata noaptea din paiul pagubas, pentru ca durerea de cap ne-a plesnit pe toti.

Pana in momentul de fata, analistii analizeaza, comentatorii comenteaza, iar teoreticienii… exact. Totusi, le-a scapat din vedere evidentul si nu e de mirare, date fiind uitaturile matinale cvadruplu spiralate. Deci, petrecerile, doamnelor si domnilor mahmuriti.

Petrecerile - inocentele intruniri festiviste care au metamorfozat GM-ii, CEO-ii, CFO-ii, CCO-ii plus alte acronime misterioase, in elefanti insetati care bajbaie dis-de-dimineata dupa cisterne de suc de struguri, butoaie de zeama de varza sau fantani de apa amaruie. Efectele au inceput sa se manifeste din ce in ce mai psihedelic: cursul valutar a inceput sa fie calculat dupa sesiuni intense de Ala Bala Portocala, bancherii au descoperit farmecul dansatoarelor din buric, investitorii s-au convertit in hipioti, iar guvernele au inceput sa initieze legislatii fiscale inspirate din comic book-uri contrafacute in anii ‘60. Nu va imaginati ca urmarile au maturat podeaua doar cu universul financiar. Nu, dimpotriva, si lumea de cealalta parte a tejghelei a inceput sa dezvolte apucaturi de after-party la fel de tulburi: unii au avut impresia ca se pregatesc de casting la MTV Cribs si au inceput sa faca credite pentru palate babiloniene, mamele si tatii au inceput o lichidare isterica a economiilor dupa mintea copiilor, iar adolescentii sa arda bani prin mall-uri de parca organizau focuri de tabara la Polul Nord.

Citeste si:
Consumul de borș acru face minuni pentru organismul tău! Ce...
Consumul de borș acru face...

Nimeni nu si-a imaginat ca aceste petreceri inocente vor ruina diminetile in aaa hal, incat Boogie-Woogie va deveni laitmotivul pietelor financiare din intreaga lume. Cei din anii ‘30 ne-au avertizat: “Nu subestima si consecintele unei dureri de cap”. Din fericire, avem remediul: „acul de spart bulele financiare”, „dopul pentru robinetul de scurs bani”, „antipanicatorul bancar”.

Mai simplu spus: cele doua comprimate efervescente. Ele ne pot aduce pe calea cea dreapta. Inapoi de pe cele 7 carari, fara urmarile matinale lasate de petreceri precum greata arteziana, setea halucinogena sau tobosari care dau auditie in cap.

Doamnelor si domnilor, de o parte si cealalta a tejghelei, sa ne efervescentizam paharele cu cate doua comprimate dupa orice petrecere de pomina. Si sa ne revenim odata din aceasta Depresie, atat de bine, incat sa ne pudram obrajii cu fisicuri de bani hiper valorizati, gata de vizite la stomatologi nomazi pentru implanturi de molari si incisivi din aur masiv.

Citeste si:
VIDEO Explozie de proporții la uzina chimică Bayer din Germania
VIDEO Explozie de proporții...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.