Borșul acru este licoarea utilizată pentru gustul deosebit al ciorbelor. Însă puțini cunosc că această băutură are proprietăți terapeutice datorită drojdiei de bere care ajută fermentaţia. Acesta conţine vitaminele din complexul B, vitaminele D şi H (biotina), enzime, minerale în forme uşor asimilabile (calciu, magneziu, fosfor), plus oligoelemente vitale pentru sănătate, seleniu, dar, mai ales, crom.
Beneficiile borșului acru pentru sănătatea ta
Acest aliment este folosit în mare parte pentru pregătirea ciorbelor, însă deține o serie de beneficii pentru sănătate. Borșul de casă este un produs natural, extrem de bogat în enzime. Nutriţioniştii recomandă cura cu borş pentru revigorarea întregului organism. Dacă vreţi să fiţi în formă, beţi câte o cană cu borş cu 15 minute înaintea fiecărei mese principale, timp de 20 de zile. După o pauză de şapte zile, cura se poate repeta.
În cazul în care vă confruntați cu probleme cu ficatul sau cu bila, este recomandat să beţi pe stomacul gol, cu 15 minute înainte de masă, câte o cană de borş acru. Pentru un efect mai bun, în cana cu borş adăugați o jumătate de linguriţă de pulbere de pelin.
Această licoare magică deține o popularitate mare datorită calităților sale purificatoare şi energizante, fiind un preparat natural cu o putere de vindecare miraculoasă. În mai multe zone ale țării există diverse tradiții legate de borșul acru.
Tradiții din zone ale României cu borșul acru
În regiunea Bucovina, înainte de intrarea în post şi înainte de mesele de sărbători, toate vasele şi tacâmurile erau clătite cu borş şi apoi erau binecuvântate cu semnul crucii, pentru a se spăla toate relele. Din bătrâni se spune că borșul acru îi scapă de deochi pe copii și le trezește pofta de mâncare.
Borșul acru este cunoscul ca cel mai eficient leac pentru persoanele mahmure. Odată consumat, el înlătură mai toate simptomele intoxicaţiei cu alcool, fiind un medicament natural care te scapă de durerile de cap, vomă și alte simptome incomode după o petrecere bună.
Cum să îți detoxifiezi organismul în mod natural primăvara
Această băutură mai este folosită și în cazul bolilor respiratorii cronice: bronşită, astm, sinuzită, adjuvant în tuberculoză, alcoolism, indigestie, vomă, oboseală cronică.
Despre autor:
Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Analiză Clean Recycle: numărul deșeurilor de ambalaje, în creștere de sărbători
Sursa: green.start-up.ro
-
Femeia care rescrie felul în care copiii învață să vorbească
Sursa: start-up.ro
-
Răzvan Ghenu, Arggo: Ne confruntăm cu din ce în ce mai multe atacuri cibernetice
Sursa: retail.ro
-
Care este ziua ta norocoasă în funcție de zodie în săptămâna 29 aprilie - 5 mai
Sursa: garbo.ro
-
UniCredit va oferi carduri adaptate pentru nevăzători
Sursa: futurebanking.ro
-
Oracolul Îngerilor: Ce mesaj are Îngerul Păzitor pentru 26 aprilie 2024?
Sursa: kudika.ro
-
Stoltenberg: Nu este târziu ca Ucraina să câștige, dar cu o condiție
Sursa: wall-street.ro