Legea Educatiei prevede ca parintii vor putea sa isi inscrie copiii in clasa I sau in clasa a II-a de la varsta de cinci ani.

Oana Badea, secretar de stat in Ministerul Educatiei, a explicat ca Legea educatiei creeaza premizele pentru ca parintii sa-si poata inscrie copiii la scoala la varsta de sase ani, dar nu exista restrictii pentru aceia care ar dori inscrierea chiar mai devreme de aceasta varsta, relateaza MEDIAFAX.

"In 22 de state europene, legea stabileste debutul invatamantului obligatoriu la sase, cinci sau chiar patru ani. Majoritatea au optat pentru varsta de sase ani", a precizat Oana Badea.

Ea a subliniat ca, potrivit legii, parintii isi pot inscrie copiii in clasa I la varsta de cinci ani, daca dezvoltarea psihosomatica este corespunzatoare. Parintii pot, totodata, sa inscrie copiii direct in clasa a II-a, in urma unor teste.

In privinta procesului de inscriere, Oana Badea a precizat ca in prima etapa in toate unitatile de invatamant vor fi inscrisi copiii arondati circumscriptiei respective. In a doua etapa are loc inscrierea copiilor la alte unitati de invatamant decat cele la care sunt arondati. In acelasi timp, locul copilului in circumscriptia de care apartine este pastrat, astfel incat sa poata merge la scoala, chiar daca nu va ajunge la scoala unde au dorit parintii.

Citeste si:
Unde iti poti inscrie copilul pentru primul an de scoala?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.