Evaluarile copiilor vor dura pana pe 29 februarie. Incepand din 5 martie, parintii trebuie sa inceapa procedurile de inscriere propriu-zisa.

Parintii care vor sa-si inscrie copiii in clasa I ori in cea pregatitoare, chiar daca cei mici nu au implinit varsta prevazuta de lege, au dreptul sa faca acest lucru. Cu o singura conditie: ca cei mici sa treaca un test de evaluare psihosomatica.

Evaluarea consta intr-un test de 20 de intrebari pentru clasa pregatitoare si de 25 de intrebari pentru clasa I. Celor mici li se cere sa numere, sa recunoasca anumite culori, sa spuna anotimpurile, etc. Intrebarile nu sunt standard, psihologul le poate varia, in functie de situatie, dar copilul trebuie sa raspunda corect la 75% din intrebari pentru a putea trece.

Intreaga procedura nu dureaza mai mult de 10 minute si se face in prezenta parintelui, relateaza evz.ro.

Rezultatul evaluarii este comunicat in scris a doua zi dupa testare si poate fi ridicat de la centrul care a realizat evaluarea, in intervalul orar 16-20. Conform legii, parintii nu au dreptul sa conteste rezultatul.

Citeste si
Unde iti poti inscrie copilul pentru primul an de scoala?

Parinti, pregatiti-va pentru "clasa pregatitoare"!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.