Procurorul general, Codruta Kovesi, a anuntat, joi, ca s-a inceput urmarirea penala impotriva firmei care administreaza reteaua de gaze din Sighetu Marmatiei, fiind dispusa instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor.

Un element de noutate aparut in ancheta privind exploziile de la Sighetu Marmatiei este ca s-a inceput urmarirea penala impotriva firmei de gaze, pentru vatamare corporala si distrugere calificata.

Kovesi a precizat ca au fost audiati majoritatea martorilor la exploziile de la Sighetu Marmatiei, urmand ca, in functie de starea de sanatate a victimelor, sa fie audiate si acestea. Pana la acest moment, nicuna dintre victimele exploziilor nu a fost audiate de procurori, relateaza MEDIAFAX.

In functie de rezultatele anchetei procurorilor, Autoritatea Nationala de Reglementari in Domeniul Energiei (ANRE) a declarat ca s-ar putea sa inceapa propria ancheta, potrivit evz.ro.

In noaptea de sambata spre duminica, la ora 0.56, intr-o discoteca din Sighet, aflata la subsolul unei cladiri, a avut loc o explozie in care au fost ranite sapte fete.

Duminica dimineata, in momentul in care se faceau cercetari privind explozia, o a doua deflagratie s-a produs, fiind raniti politisti, pompieri si un notar, care avea biroul deasupra discotecii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.