Ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, a declarat, miercuri, ca nu ar fi indicat sa se pronunte in privinta organismelor modificate genetic (OMG).

"Eu am spus-o foarte clar ca, atat timp cat ele sunt reglementate, vorbim ca si in situatia medicamentelor. Pozitia mea e o pozitie politica si nu ar fi bine sa exprim public ce simt eu", a spus Fuia, citat de realitatea.net.

Fuia a adaugat ca daca un produs este certificat prin parcurgerea unor etape de testare, de evaluare, si din punct de vedere al securitatii alimentare, "asta este situatia".

Agricultorii europeni sunt de parere ca Europa pierde pe piata agriculturii globale datorit faptului ca nu accepta culturile de OMG-uri. Uniunea Europeana s-ar putea sa aprobe mai multe culturi de acest gen, caz in care Fuia a declarat saptamana trecuta ca Romania va respecta cadrul legal european.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.