Uniunea Europeana ar putea sa piarda din competivitate pe piata produselor agricole daca nu aproba mai multe organisme modificate genetic (OMG-uri). Care e pozitia Romaniei?

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Stelian Fuia, a declarat ieri ca, daca legislatia europeana va permite culturile de organisme modificate genetic (OMG), Romania va adopta o pozitie asemanatoare, relateaza capital.ro.

Este o dezbatere foarte larga pe aceasta tema si Romania va sta in cadrul legal comunitar. Daca se aproba la nivel european si legislatia va fi permisiva si Romania va avea aceeasi pozitie”, a spus ministrul Agriculturii raspunzand la o intrebare referitoare la culturile de OMG.

In prezent, doar 0,06% din suprafata arabila a Europei este folosita pentru culturi OMG, relateaza scoop.co.nz. Consumatorii europeni resping categoric OMG-urile, ceea ce pune in pericol competivitatea Uniunii Europene pe piata internationala a produselor agricole.

"Este clar ca pe continentele unde se aproba folosirea culturilor OMG, agricultura va creste mai repede ca in Europa", a declarat Fabien Lagarde, Director al institutului Cetiom, pentru businesslive.co.za.

Care este parerea ta despre aprobarea organismelor modificate genetic in Europa si implicit in Romana?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.