Noile statistici eliberate de Ministerul Sanatatii arata ca frigul a provocat mortile a inca trei oameni, din trei judete diferite.

Numarul persoanelor fara adapost si a celor cu hipotermie care au fost transportate de catre serviciile de ambulanta si echipajele SMURD la unitatile sanitare si in centrele sociale, in ultimele 24 de ore, este de 239.

Dintre acestea, 142 au avut nevoie de ingrijiri medicale in unitatile si compartimentele de primiri urgenta.

La nivel national, s-au mai inregistrat 3 decese in judetele Tulcea, Sibiu si Braila astfel incat numarul deceselor din cauza hipotermiei severe inregistrate de la avertizarea “cod galben de ger” emisa de meteorologi, si pana in prezent, se ridica la 44.

Ministerul Sanatatii reaminteste populatiei ca, in aceasta perioada cu temperaturi extrem de scazute, sa asculte sfatul medicilor, sa evite deplasarile in spatii deschise si expunerea la frig, sa respecte regulile de igiena pentru evitarea imbolnavirilor si sa consume alimente bogate in proteine, fructe si legume.

Citeste si: Iarna grea, in toata lumea

Europa de Est: Gerul a facut noi victime


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.