Alimentele din meniul zilnic ar trebui sa contina multe vitamine, minerale si substante nutritive, dar sa fie sarace in grasimi saturate (grasimi rele) si alte substante toxice.

Unele alimente care fac parte din meniul zilnic al unor persoane dauneaza sanatatii si ii expun pe consumatori la diverse tipuri de boli precum: diabet zaharat, ateroscleroza, obezitate, boli cardiovasculare, boli alergice si autoimune, scaderi ale capacitatii sistemului imunitar si asa mai departe, scrie Healthy.

Va prezentam mai jos cateva din alimentele consumate zilnic, cu potential nociv pentru sanatatea dumneavoastra:

Zaharul - Este consumat zilnic de foarte multe persoane sub diverse forme: zahar in ceai, cafea, lapte, limonada; sucuri din comert, dulciuri de orice fel, cereale fulgi cu ciocolata sau alte arome – cereale care nu sunt integrale etc.;

Mezelurile - Sunt preparate prin metode nu tocmai sanatoase, injectate cu diverse substante pentru a se mentine proaspete si au un continut de grasimi mult peste limita unei portii. De asemenea, mezelurile au un continut prea ridicat de sare si de cele mai multe ori sunt facute din carne de porc. [Citeste si: Care sunt cele mai sanatoase marci de parizer de pui?]

Afla ce alte alimente pe care le consumi zilnic pot dauna sanatatii pe Healthy.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.