Desi se afla la sute sau chiar mii de kilometri departare, romanii din strainatate nu au ramas neutri la manifestarile care au avut loc in marile orase ale Romaniei.

Primul protest de solidaritate a apartinut unui grup de studenti romani aflati la studii in orasul Trieste, din nordul Italiei.

"Am organizat cu colegii mei de Erasmus un protest in Trieste, Italia, pentru a solidariza cu protestatarii din Romania. Cu noi au mai protestat turcii si germanii", a scris Daniel Cateliu, student roman in Italia, pentru realitatea.net.

O manifestare mai impozanta a avut loc miercuri la Londra. In jur de 150 de persoane au participat la mitingul organizat in fata ambasadei Romaniei la Londra, scrie Adrian Cherciu, initiatorul manifestatiei de solidaritate, pe pagina de Facebook a evenimentului.

Acesta a adaugat ca, in zilele urmatoare va comunica datele pentru un protest ce urmeaza sa aiba loc duminica, relateaza hotnews.ro.

Urmeaza, de asemenea, si un protest in Canada, in fata consulatului Romaniei din Montreal. Protestul romanilor din Canada ar urma sa aiba loc sambata, in vreme ce duminica Asociatia Romanilor din Italia (ARI) ii invita pe romanii din Roma sa picheteze sediul Ambasadei Romaniei la Roma, tot din solidaritate cu miscarile din tara.

Si romanii din Viena se alatura protestatarilor din Romania. Conationalii care traiesc in capitala Austriei au decis sa manifeste pasnic, joi, de la ora 18, in fata ambasadei romane din Viena pentru “a arata in cel mai pasnic si respectuos mod ca nu suntem indiferenti la evenimentele din Romania”, scrie jurnalul.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.