Dupa scandalurile care s-au tinut lant saptamana acesta in Sanatate, Basescu lanseaza bomba: nu mai doreste reforma sanitara

In cadrul conferintei de presa convocate la 17:30 pentru a face precizari in legatura cu Legea Sanatatii, presedintele Traian Basescu i-a cerut public premierului sa retraga proiectul reformei, aflat de cateva saptamani in dezbateri publice pe site-ul ministerului Sanatatii.

Presedintele a argumetnat ca este un proiect nedorit de nimeni. Adevarata problema ramane politizare Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, insa nici spitalele, nici medicii, nici sistemul de urgenta nu doreste schimbarea propusa de proiectul reformei.

"Inteleg din toate semnalele publice ca si o mare parte din public nu vrea schimbarea sistemului de sanatate . In acest context, CER PUBLIC premierului retragerea proiectului care viza reforma in sanatate", a declarat Basescu la finalul conferintei.

Basescu a prefatat anuntul prezentand pe larg parerea sa despre sistemul sanitar. In actualul sistem, prioritate la accesul la doctori buni si la servicii de calitate in domeniul sanatati au cei cu bani.

"In acest sistem coruptia functioneaza din plin", a spus Basescu, citat de MEDIAFAX.

Schimbarea lui de pozitie este cu atat mai surprinzatoare din cauza interventiei pe care a avut-o in direct luni seara pe Realitatea TV cand a aparat proiectul. Acea confruntare televizata cu Raed Arafat a dus la demisia acestuia din urma. Toata saptamana a fost marcata de disensiuni in randul ministerului Sanatatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.