Dupa decizia Curtii Constitutionale de a declara legea eutanasierii cainilor comunitari neconstitutionala, primarul Oprescu intentioneaza sa construiasca oricum adaposturi.

Primarul Capitalei promite ca animalele comunitare vor fi stranse "cat mai curand" de pe strazi, intr-un termen de cateva luni. Sorin Oprescu a subliniat ca a gasit deja cateva solutii, in colaborare cu ONG-urile, fara a folosi bani de la buget.

"Am vorbit si cu primarii de sector, la 1 si la 2 exista deja adaposturi, ceilalti stau cu mana intinsa, dar vom interveni noi. Construim acum un adapost pentru 5.000-10.000 de caini. Viata in captivitate este scurta, insa trebuie sa ii strangem in cel mai scurt timp, cateva luni, de pe strazi", a declarat primarul Sorin Oprescu, pentru MEDIAFAX.

Primarul Capitalei considera ca aceasta problema a cainilor comunitari "trebuia rezolvata ieri". Oprescu a precizat ca adoptia acestor caini nu prea functioneaza, pentru ca multi dintre cei care i-au luat, ii lasa pe langa bloc, deci sunt tot pe strada, si, mai mult, nu ii hranesc.

Curtea Constitutionala a decis, miercuri, ca este neconstitutionala Legea referitoare la cainii comunitari, care prevede ca eutanasierea animalelor fara stapan se va putea face dupa ce autoritatile locale vor consulta populatia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.