Asistenta de la Maternitatea Bucur acuzata in cazul bebelusului ars in incubator a fost condamnata la trei luni de inchisoare cu suspendare.

Asistenta mai trebuie sa plateasca familiei copilului, impreuna cu spitalul, daune morale de 200.000 de euro, a decis, marti, Judecatoria Sectorului 4. Suma va trebui sa fie platita in solidar de asistenta Emilia Baron, Spitalul Clinic de Urgenta "Sfantul Ioan" din Capitala si alti trei inculpati care trebuiau sa asigure functionarea aparatului, relateaza MEDIAFAX.

Spitalul "Sfantul Ioan" a fost obligat sa plateasca o amenda penala de 300.000 de lei. Totodata, judecatorul a dispus ca cei doi ingineri care trebuiau sa supravegheze functionarea aparatelor sa plateasca 10.000 de lei si, respectiv, 8.000 de lei. Decizia instantei nu este definitiva, putand fi contestata la Tribunalul Bucuresti.

Potrivit procurorilor, in noaptea de 13 spre 14 noiembrie 2009, Gabriel Alexandru Dragomir, in varsta de trei zile, internat in cadrul Sectiei de neonatologie a Maternitatii Bucur din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta "Sfantul Ioan", a suferit arsuri pe 20% din suprafata corpului dupa ce a fost lasat prea mult in incubator.

In urma anchetei administrative, contractul de munca al asistentei medicale care l-a uitat in incubator pe Gabriel a fost desfacut. In 4 iunie 2010, procurorii Parchetului instantei supreme i-au trimis in judecata pe moasa Emilia Baron, precum si Spitalul Clinic de Urgenta "Sf. Ioan", pentru vatamare corporala grava din culpa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.