Viscolul si caderile de zapada afecteaza circulatia pe DN 17, in Pasul Tihuta, drum care face legatura intre Transilvania si Moldova.

In Pasul Tihuta a inceput sa ninga abundent de sambata seara, iar zapada s-a depus intr-un strat consistent, atat in afara partii carosabile, cat si pe sosea, iar vantul sufla cu o viteza intre 60 si 70 de kilometri la ora.

De asemenea, vizibilitatea este redusa din cauza viscolului, conform MEDIAFAX.

"Toate cele zece utilaje pe care le avem actioneaza pentru inlaturarea zapezii de de drum. In cursul noptii s-au imprastiat peste doua sute de tone de antiderapant, dar, din cauza vantului puternic, drumul este acoperit imediat la loc”, a declarat Vasile Curtean, seful Districtului Piatra Fantanele din cadrul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP) Cluj, care a precizat ca nu au existat blocaje rutiere.

Sistemul de Gospodarire a Apelor (SGA) Bistrita-Nasaud a informat ca duminica dimineata stratul de zapada masura cinci centimetri la Piatra Fantanele, trei la Valea Mare si Anies si intre un centimetru si doi centimetri la Nepos si Rebrisoara.

Meteorologii au avertizat ca in acest weekend ne vom confrunta cu ninsori si viscol, iar problemele de circulatie nu s-au lasat asteptate. Traficul rutier a fost intrerupt, sambata seara, pe DN1 Oradea - Huedin, in zona Piatra Craiului, din cauza unor autotrenuri care au derapat pe carosabilul acoperit cu zapada, utilajele de deszapezire ramanand si ele blocate in coloanele de autovehicule.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.