Profesorul de sport acuzat ca ar fi intretinut acte sexuale cu o eleva a fost deferit justitiei si urmeaza sa fie judecat in stare de libertate.

Profesorul de sport Dan Octavian Visan, de la Liceul "Jean Monnet" va fi judecat pe 10 februarie 2012, la Judecatoria sectorului 1 Bucuresti, informeza MEDIAFAX.

In 18 noiembrie, Tribunalul Bucuresti a decis arestarea preventiva, pentru act sexual cu o eleva, a profesorului de sport Dan Octavian Visan, de la Liceul "Jean Monnet" din Bucuresti, judecatorii admitand contestatia procurorilor fata de decizia instantei inferioare care apreciase ca acuzatul poate fi cercetat liber.

Astazi insa a avut loc o noua rasturnare de situatie, cand Judecatoria Sectorului 1 a luat decizia ca profesorul sa fie totusi eliberat si apoi cercetat in stare de libertate, relateaza realitatea.net. Profesorului i se interzice sa se apropie de scoala sau de minora si familia ei.

Profesorul de la Liceul "Jean Monnet" a recunoscut ca a intretinut relatii sexuale cu o eleva din clasa a XI-a, in mai multe randuri. Avocatul acestuia a sustinut ca intre profesor si eleva care il acuza de viol a existat doar o relatie profesionala si ca acestia "nu au fost iubiti". In plus, avocatul a aratat ca profesorul nu a cunoscut ca eleva este minora, "aceasta venind dintr-un sistem de invatamant diferit, din Belgia".

Cazul violului de la Jean Monnet a intrat in vizorul public prima data pe 3 noiembrie, cand o eleva de clasa a XII-a s-a prezentat la Sectia 1 Politie, insotita de parinti, si a depus plangere impotriva unui profesor de sport de 26 de ani, acuzandu-l ca a violat-o, in timpul unei excursii la Predeal.

Ca urmare a acestui scandal, Ministerul Educatiei a luat decizia sa demita intreaga conduceere a liceului si sa tina institutia sub supraveghere timp de un an.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.