171 proceduri de fertilizare in vitro au fost realizate in primele 5 luni de functionare ale Programului de fertilizare in vitro si embriotransfer.

In total in total in perioada iulie – noiembrie 2011 au fost depuse 761 de dosare de catre familii care vor sa beneficieze gratuit de procedura. Dintre acestea, 579 de cereri au fost aprobate si 171 de cazuri au fost finalizate cu procedura de fertilizare in vitro (FIV), intr-una dintre cele 8 clinici inscrise in program.

Ministerul Sanatatii a lansat, pe 1 iunie 2011, in premiera, Programul de fertilizare in vitro si transfer embrionar. Ministerul Sanatatii s-a angajat ca va sustine financiar pentru fiecare dosar aprobat o singura procedura de FIV, in doua etape:

  • 4.920 de lei dupa realizarea procedurii de fertilizare (prelevarea ovocitelor prin punctie foliculara, recoltarea spermei si procesarea acesteia, inseminarea ovocitelor, transferul embrionar)
  • 1.230 de lei dupa confirmarea finalizarii procedurii cu o sarcina, urmata de nastere.

La debutul programului in vara 2011, se estima un numar de 800 de familii care vor beneficia de procedura pana la finalul anului.

Un numar de 8 clinici din Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, Brasov si Sibiu au fost admise, pana la aceasta data, pentru a derula programul Ministerului Sanatatii. Lista unitatilor care se pot inscrie in program ramane deschisa.

Programul MS va continua si in anul 2012. Acesta va fi extins prin includerea a inca 2 clinici de specialitate din Bucuresti si Craiova, se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.