Ministerul Sanatatii a primit pana in 30 iunie 106 dosare medicale ale cuplurilor care au optat pentru inscrierea in Programul gratuit de fertilizare in vitro si embriotransfer.

Dosarele urmeaza sa fie evaluate de Comisia de analiza a Ministerului Sanatatii (MS), urmand ca cele care indeplinesc criteriile prevazute de program sa fie admise pentru finantare, se arata intr-un comunicat al MS.

Ministerul Sanatatii a lansat, in 2011, in premiera, Programul de fertilizare in vitro si transfer embrionar. Ministerul Sanatatii va sustine financiar o singura procedura de FIV, in doua etape, respectiv 4.920 de lei dupa realizarea procedurii de fertilizare (prelevarea ovocitelor prin punctie foliculara, recoltarea spermei si procesarea acesteia, inseminarea ovocitelor, transferul embrionar) si 1.230 de lei dupa confirmarea finalizarii procedurii FIV/ET cu o sarcina, urmata de nastere.

Aproximativ 800 de cupluri vor putea beneficia de programul Ministerului Sanatatii, in 2011.

Retail jobs

Potrivit Ministerului Sanatatii, opt clinici de stat si particulare din Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, Brasov si Sibiu au fost admise, pana in 1 iulie, pentru a derula programul MS, iar lista unitatilor care se pot inscrie in program ramane deschisa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.