Revolutionarii s-au intors luni dimineata sa protesteze, de data asta in Piata Victoriei, si nu au lipsit neintelegerile cu jandarmii.

Aproximativ 300 de revolutionari protesteaza momentan in Piata Victoriei, fiind nemultumiti de faptul ca urmeaza sa li se taie anumite drepturi, relateaza Realitatea.

Premierul Emil Boc a afirmat in iulie ca, pe viitor, se impune restrangerea alocarii de ajutoare financiare doar pentru cei care sunt urmasii persoanelor decedate la Revolutia din decembrie 1989 sau au fost grav raniti.

Neintelegerile cu jandarmii au aparut dupa ce protestatarii au incercat sa ocupe un spatiu mai mare decat cel alocat oficial. Pietonii nu ar mai fi avut loc sa circule si de aceea oamenii legii au incercat sa mute gardurile care delimitau grupul de protestari.

"Organizatorii au asigurat ca vor respecta prevederile legale. Chiar daca li s-a adus la cunostinta ca nu au voie sa ocupe spatii unde ar perturba traficul auto sau pietonal, acestia au devenit violenti cand nu au fost lasati sa se extinda si pe trotuarul din fata muzeului Antipa. Cu toate acestea, nici o persoana nu a fost sanctionata", a declarat pentru bucuresti.adevarul.ro purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Bucuresti, Georgian Enache.

Jandarmii au venit pregatiti cu echipamente de filmat, pentru a avea dovezi in cazul in care protestul degenereaza.

Saptamana trecuta a avut loc un protest al revolutionarilor in Piata Universitatii din Capitala.

Cei 300 de revolutionari stransi miercuri in fata Hotelului Intercontinental au perturbat circulatia pe bulevardul Magheru si au fortat cordonul de ordine format de jandarmi. Dupa fortarea cordonului si inceperea violentelor, unii dintre revolutionari acuzau ca jandarmii au folosit gaze lacrimogene impotriva lor.

Protestatarii au obtinut autorizatie sa continue manifestarile in fiecare zi pana la ora 19, pana pe data de 16 decembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.