Protestul revolutionarilor din Piata Universitatii s-a incheiat la cateva ore dupa ce jandarmii au fost acuzati ca au folosit gaze lacrimogene.

Revolutionarii au organizat mitingul de miercuri dimineata pentru a protesta contra legii care prevede ca de anul viitor sa nu mai primeasca indemnizatii. Ei au cerut demisia Guvernului si organizarea de alegeri libere.

Cei 300 de revolutionari stransi in fata Hotelului Intercontinental au perturbat circulatia pe bulevardul Magheru si au fortat cordonul de ordine format de jandarmi. Dupa fortarea cordonului si inceperea violentelor, unii dintre revolutionari acuzau ca jandarmii au folosit gaze lacrimogene impotriva lor, conform MEDIAFAX

In dupa-amiaza zilei de miercuri, revolutionarii s-au dispersat, dupa ce primisera autorizatie sa-si organizeze mitingul intr-o noua locatie. In loc sa profite de aceasta ocazie, au preferat sa plece fie la sediul organizatiei, fie la propriile casele.

Mitingul de protest care a strans 200 - 300 de revolutionar a fost organizat de Dorin Lazar Maior, controversat lider al revolutionarilor brasoveni. Nu s-a lamurit pana la finalul mitingului daca intr-adevar protestatarii au fost victimele excesului de violenta al jandarmilor sau nu.

  • Incident cu un operator de la B1TV

Exista declaratii contradictorii din partea protestatarilor si a jandarmilor aflati la fata locului privind un incident care ar fi implicat echipa de televiziune de la B1TV.

Jandarmii i-au rugat pe cei de la televiziunea contestata de manifestanti sa paraseasca zona, mai ales dupa ce un operator B1 TV a fost scos din mainile protestatarilor.

Manifestantii spun in schimb ca nu au fost deranjati de echipa B1 TV, televiziune care s-a pronuntat pentru retragerea indemnizatiilor de revolutionar, pentru ca nu ii intereseaza beneficiile materiale, protestatarii afirmand ca revendicarile lor sunt de natura politica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.