Imediat dupa anuntarea rezultatelor la examenul de rezidentiat au inceput protestele pentru suplimentarea locurilor.

Cateva zeci de candidati care au sustinut concursul de rezidentiat protesteaza de cateva zile in Capitala, cerand suplimentarea locurilor. Ministerul Sanatatii a anuntat ca orice discutie pe aceasta tema poate fi abordata dupa finalizarea repartitiei pe posturi, care are loc marti.

Repartitia pentru alegerea locurilor si a centrelor de pregatire in rezidentiat a candidatilor care au obtinut punctaj de promovare si au concurat pe loc a avut loc duminica, urmand ca luni sa fie distribuite locurile ramase disponibile la finalul primei zile de raportare. Repartitia candidatilor care au obtinut punctaj de promovare pe post va avea loc marti, in cadrul directiilor de sanatate publica.

In conditiile in care la rezidentiatul de anul acesta au fost admisi 4.339 de candidati pe 3.810 locuri si posturi, inseamna ca cel putin cateva sute de tineri medici vor ramane fara loc sau post.

Inca de joi, la Ministerul Sanatatii s-au purtat discutii intre tinerii protestari si presedintele Comisiei de rezidentiat, Adrian Streinu-Cercel. Mai mult, vineri, 60 dintre protestatari au depus un memoriu la Ministerul Sanatatii, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX purtatorul de cuvant al MS, Oana Grigore.

Presedintele Comisiei de rezidentiat a promis ca va analiza memoriul lasat de concurentii la rezidentiatul din 20 noiembrie care nu au promovat testul sau care nu au obtinut un loc.

Oana Grigore a precizat ca rezidentiatul poate fi declarat inchis dupa ce si ultimul candidat a fost repartizat, actiune care se va finaliza marti.

"Ultima zi de repartitie este marti, in cadrul Directiilor de Sanatate Publica, cand sunt repartizati candidatii care au obtinut punctaj de promovare pe post", a mai spus Oana Grigore.

Citeste si:
Minivacanță pentru elevi și studenți de 1 Decembrie. Când începe...
Minivacanță pentru elevi și...

Concursul de rezidentiat organizat duminica, 20 noiembrie, in premiera, descentralizat in cele sase centre universitare s-a desfasurat normal, nefiind semnalate probleme, a declarat presedintele comisiei nationale de examen, prof. dr. Adrian Streinu Cercel.

Rezidentiatul a avut o rata de promovabilitate de 86%. Dintre cei 5.025 de candidati inscrisi, 4.339 au obtinut un punctaj de promovare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.