Conditii de promovare a doi ani scolari intr-unul: Media anului anterior minim 9.00 si un aviz psihologic.

Elevii capabili de performante scolare exceptionale pot promova doi ani de studii intr-un an scolar in invatamantul preuniversitar, daca media anului anterior este minimum 9.00 si cea la purtare minimum 9.50, iar psihologul scolar a dat aviz favorabil in acest sens, arata metodologia MECTS.

Astfel, elevii care se inscriu in programul de parcurgere a doi ani de studii intr-un an scolar trebuie sa indeplineasca, cumulativ, anumite criterii de selectie, respectiv sa aiba, in anul scolar anterior anului curent, calificativul sau media generala la fiecare disciplina de studiu "foarte bine", pentru elevii din invatamantul primar si minimum 9.00 pentru elevii din invatamantul gimnazial si liceal, iar la purtare cel putin 9.50 in cazul ultimei categorii, potrivit MEDIAFAX.

Elevii care vor sa parcurga doi ani intr-unul singur vor frecventa concomitent cel putin 50% din cursurile scolare aferente anului curent si cel putin 40% din cursurile scolare aferente celui de-al doilea an de studiu.

In scopul promovarii a doi ani de studii intr-un an scolar, elevul va fi evaluat la fiecare disciplina/modul din planul-cadru de invatamant al celor 2 ani.

Pentru admiterea in aceasta forma de pregatire este necesar insa un raport al psihologului scolar privind capacitatea de adaptare la parcurgerea a 2 ani de studii intr-un an scolar si de integrare intr-o clasa cu elevi de varsta mai mare, raportul medicului scolar sau al medicului de familie privind starea de sanatate si dezvoltarea fizica a elevului, dar si recomandarea din partea unor persoane competente si abilitate prin activitatea desfasurata, care sa evidentieze realizari de exceptie ale elevului in domenii scolare sau extrascolare.

Potrivit directorului general, in cazul in care raportul psihologului scolar si/sau al medicului scolar/medicului de familie se finalizeaza cu propunerea "respins", se poate cere o alta opinie de la un specialist agreat de catre unitatea de invatamant/inspectoratul scolar. Daca a doua opinie coincide cu prima, dosarul este respins.

Citeste si:
10 trucuri psihologice puternice pentru a obține ceea ce vrei
10 trucuri psihologice...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.