Ministerul Sanatatii informeaza ca numarul de infectii respiratorii acute inregistrate a crescut, pentru a doua saptamana la rand.

In saptamana 14-20 noiembrie 2011, 98 145 persoane s-au prezentat la medic cu infectii respiratorii acute, numarul acestora fiind cu 8,2% mai mare fata de cel inregistrat in saptamana precedenta, conform raportului transmis de catre Centrul National de Supraveghere a Bolilor Transmisibile la Ministerul Sanatatii.

17.000 dintre infectii au provenit din pneumonii, iar 80 760 au fost identificate ca viroze respiratorii. In schimb numarul de cazuri compatibile cu gripa inregistrate la nivel national a fost mai mic comparativ cu cel din in saptamana precedenta (59 fata de 70).

In perioada 7-13 noiembrie au fost inregistrate 90.647 de cazuri de infectii respiratorii, reprezentand o usoara crestere (cu 7,7%) fata de saptamana precedenta, 30 octombrie – 6 noiembrie, cand s-au inregistrat 85.154 de cazuri.

In cadrul campaniei de vaccinare gratuita pentru gripa, derulata de Ministerul Sanatatii, au fost vaccinate pana acum 167.945 persoane cu risc ridicat de imbolnavire.

Ministerul Sanatatii recomanda populatiei sa aiba mare grija de igiena personala pentru a evita imbolnavirea cu gripa in sezonul rece. De asemenea, este indicat pentru persoanele varstnice, in special cele cu afectiuni cronice cardiace si respiratorii, sa evite deplasarile si frecventarea locurilor aglomerate care creeaza premisele imbolnavirii sau a aparitiei complicatiilor afectiunilor existente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.